zaterdag 14 juli 2012

Big and ugly

Op onze tocht naar het noorden pauzeerden we even bij de Big Banana. Australiërs hadden ons gezegd dat het een must was. Ze leken zelfs fier te zijn op het grote kitsch-gehalte ervan!

En reken maar dat het kitsch is! In heel Australië vind je dergelijke uitvergrotingen van alledaagse dingen: the Big Guitar, the Big Merino (een soort schaap), the Big Pineapple... The Big Banana staat er ter verheerlijking van de bananenplantages die je hier in het noorden vindt. Om een plantage te bezoeken betaal je veel geld, bananen krijg je nauwelijks te zien, de cafetaria is nog ongezelliger dan een schoolkantine en je kan er niet eens bananenijs eten. Het wordt duidelijk dat de Australiërs hun toeristische attracties niet zo goed onderhouden.

Dit onderwerp brengt me bij het Australische voedsel. Pas hier in Australië besef ik dat de Australiërs werkelijk al hun voedsel zelf kweken. En ze zijn er trots op, overal vind je het label "Australian made". Het is natuurlijk een gigantisch eiland met veel verschillende klimatologische streken, dus ze zijn in de mogelijkheid om veel verschillende groenten, fruit en vee te kweken. Maar het gaat toch heel ver: in West-Australië wordt blijkbaar zelfs rijst gekweekt, wat niet zo logisch is in een land dat voortdurend worstelt met droogte. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten