donderdag 5 juli 2012

Dierenplezier

Kangoeroes? Ze zitten hier wel, maar voor ons waren ze tot nu toe toch niet zo heel zichtbaar.
Anneleen zag er al enkele op onze tocht van de luchthaven naar Canberra, en ik zag er gisteren in het donker één over de weg springen voor onze motorhome.

Gerlinde zegt dat dat de reden is dat ze niet graag in het donker rijdt: er worden hier heel vaak kangoeroes aangereden. Als je een kangoeroe doodrijdt, ben je zelfs verplicht om te gaan voelen of er niet een kleintje in de buidel zat - brrrr!
Vandaag zijn we ernaar op zoek gegaan en hebben we er een aantal kunnen fotograferen in het Weston Park in Canberra. Nu kunnen we met een gerust hart naar België terug, je kan het toch niet maken om in België te vertellen dat je in Australië bent geweest en dat je geen kangoeroes hebt gezien!
Maar wat ons hier de eerste dagen vooral is opgevallen, zijn de bijzondere vogels. In het straatbeeld zie je hier geen mussen of kauwen, maar hele trossen galahs (een soort kaketoe met opvallend roze borst), kaketoes en Australische eksters. Die Australische eksters zien er anders uit en maken ook een heel ander geluid dan onze Europese eksters. Ze staan bekend als de mooiste zangvogels, het gefluit doet soms een beetje denken aan een merel.
De galahs zitten in troepen op het grasveld of paraderen als een schoolklasje door de voortuintjes in de buitenwijken. De hond Banjo vindt het geweldig om er achteraan te gaan en ervoor te zorgen dat ze in een grote zwerm wegvliegen. Een mooi zicht!









In Weston Park zagen we ook een aantal rosella's, een soort papegaaien met een prachtige bonte vederdracht. Ik denk dat je in België veel geld betaalt voor zo'n beestje!






















Als we vanaf vrijdag noordwaarts trekken, hopen we natuurlijk ook wel eens een koala in het wild te zien. Aan eucalyptusbomen alleszins geen gebrek: die staan hier overal, je kan ze ruiken als je in de buurt komt. En wie weet zien we binnenkort zelfs een dolfijn of een walvis ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten