zondag 22 juli 2012

De geneugten van de natuur

In theorie kan je in Australië op veel plaatsen wild kamperen. In de praktijk is dat met ons motorhome-monster niet altijd zo eenvoudig. Gisteren reden we onszelf, op zoek naar een geschikte kampeerplek, bijna vast op een zandweg die ongeveer zo breed was als onze motorhome zelf en waar de plassen zo diep werden dat we niet verder durfden. Ik heb al mijn rijvaardigheid uit de kast moeten halen om de motorhome op die beperkte ruimte gedraaid te krijgen. Dan toch maar naar een camping gereden. Daar aangekomen merkten we dat we toch een klein souvenir meegenomen hadden uit het bos ...

Gelukkig vinden we af en toe wel een mooie open plek in een State Forest waar we kunnen overnachten. We maken dan een kampvuur en genieten van de rust en het geluid van de vogels.


Toen we gisterenochtend van de camping vertrokken om onze rit terug naar het zuiden te vervolgen, vertelde de campingeigenaar ons dat er op de Pacific Highway, de kustweg van noord naar zuid, een zwaar ongeluk was gebeurd, en dat we beter omreden. Het bleek een omweg van meer dan een uur te zijn, over twee heuvels en door een stuk regenwoud. Die regenwouden vind je vooral in het subtropische en tropische noorden, maar ook in het meer zuidelijke deel waar we nu zitten, kan je ze vinden als je een eind het binnenland inrijdt. Onderweg echt prachtige stukken natuur gezien, maar geen eenvoudige rit met een motorhome. En veel tijd hebben we niet gewonnen vrees ik. Maar toen we onszelf in een klein restaurantje beloonden met een kom warme pompoensoep en een stuk pie, blikten we toch tevreden terug op dit onverwachte uitstapje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten